3. razred

Made with Padlet

Blagdani u informatičkoj učionici

Na informatici povezali smo blagdane, ukrase, glačanje, piksele i recikliranje. Do sada smo se bavili piksel artom bojeći malene kvadratiće (piksele) prema zadanim uputama i tako stvarali nove slike. Sad smo našim pikselima dali novu dimenziju, vrijedne ručice nizale su perlice i tako stvarale ukrase za bor. Ova aktivnost učenike potiče na razvoj vizualne percepcije, ali i fine motorike. Kad je ukras bio spreman, perlice smo prekrili papirom za pečenje i nekoliko ih sekundi glačali glačalom sa srednjom toplinom kako bi se rastopile i spojile. Bili  smo oprezni i strpljivi. Vruće ukrase stavili smo na prozor da se ohlade, a zatim ukrasili naš bor. Bor smo okitili i pahuljicama koje smo izradili web-alatom, ispisali ih i nalijepili ih na stare CD-e.


e-SVIJET 3

Klikom na poveznicu možete pristupiti svom digitalnom udžbeniku i dodatnim digitalnim sadržajima.

Tjedan programiranja

Preuzmi sliku (mrežu) na svoje računalo.

Sat kodiranja

Klikni na poveznicu kako bi pokrenuli aktivnost:

https://studio.code.org/sections/XRQQPW 

RAKETA:

Izrađivali smo rakete i testirali njihovu aerodinamičnost.

Ako želiš izraditi i ti takvu raketu pogledaj video-uputu:


KINO PROJEKT:

  1. Posjeti ovu stranicu:
  2. Svoj projekt prenesi:
    https://www.postermywall.com/index.php/authenticate/studentlink?project=i1_zwco_FcA87muUqixWnUc9kWUXi1AG8s7lp5s8Va0kKHIKf2qLwkmKn3EsenP3qjLJSbGrRKggYFFc

Preuzmi sliku i otvori ju u Bojanju 3D.

Provjeri znanje: listić

Code week

Lego code – prema dogovorenoj abecedi kodiraj svoje ime.

Pixel art

Učenici su s naše mrežne stranice preuzeli sliku – pripremljenu mrežu za bojanje piksela, sliku su otvorili u programu Bojanje i obojali odgovarajuće piksele alatom “Ispuni bojom” . Lik koji su bojali poznamo iz programa Scratch.

Za sudjelovanje u aktivnostima kojima smo obilježili Europski tjedan programiranja učenici su dobili certifikate.

Hour of code

Aktivnost kojom smo se priključili obilježavanju Sata kodiranje je izrada vlastitog Googleovog logotipa u programu Scratch.