DAN SIGURNIJEG INTERNETA 2022

Učenici 1. razreda rješavali su izazovne zadatke kroz koje su imali priliku naučiti kako kritički razmišljati dok istražuju internet i druge internetske sadržaje i kako se zaštititi od internetskih prijetnji. Uz pomoć Interlanda, osnovnoškolci usvajaju osnovna digitalna znanja i vještine.

Za svoj trud zaslužili su i diplome i službeno postali Internet genijalci:

Učenici 8. razreda izradili su strip web alatom Pixton.

Učenici 6. razreda izrađivali su stripove web alatima Storyboardthat i Pixton

Made with Padlet

Učenici 2.a i 2.b razreda osmislili su 5 svojih pravila o sigurnosti na internetu.

Učenici 2., 3. i 4. razreda otkrivali su digitalni svijet s Dabricom Darkom i učili kako ostaviti pozitivne digitalne tragove.

https://ucitelji.hr/igre/dabrica1/index.html

https://ucitelji.hr/igre/dabrica3/index.html

Uz Interland lako se uči i zabavlja. Učenike Interland uči kritički razmišljati dok istražuju internet i druge internetske sadržaje i kako se zaštititi od internetskih prijetnji. nakon uspješno riješenih izazova oni najvrjedniji i najuspješniji osvojili su i certifikate.

Učenici od 5.-8. razreda krenuli su u Potragu za boljim internetom –  izazov s ciljem promicanja sigurnijeg i odgovornijeg korištenja interneta i općenito digitalnih tehnologija.

Na sam Dan sigurnijeg interneta imali su i mogućnost pristupa Online kvizu u sklopu Dana sigurnijeg interneta 2022 koji je bio dostupan na poveznici: https://www.dansigurnijeginterneta.org/