DSI 2018

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu. Dan sigurnijeg interneta se obilježava u više od 130 država svijeta. 

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Stvaraj poštuj i poveži se! Bolji Internet počinje s tobom!“

I ove godine se na satima informatike provodi akcija osvješćivanja učenika naše škole o opasnostima koje vrebaju na internetu. Tijekom tjedna učenici će na nastavi informatike gledali edukacijske video uratke, raspravljali o njima te izrađivali literarne i kreativne radove na temu sigurnosti na internetu.

Na sam Dan sigurnijeg interneta, u utorak, 6.veljače, učenici su svoje znanje o sigurnom korištenju interneta provjerili u kvizu koji se nalazi na adresi  http://www.dansigurnijeginterneta.org/