Code Club

Code Club

Code Club je svjetska mreža besplatnih volonterskih klubova programiranja za djecu. Nastala je u Ujedinjenom Kraljevstvu jer je uočena potreba za podizanjem znanja u području rješavanja problema i kreativnog razmišljanja, a s ciljem da djeci pobudi ljubav prema programiranju. Djeca, uz pomoć, volontera/edukatora prolaze kroz kurikulum pripremljenih projekata iz programiranja i izrađuju animacije, igre i web stranice. Vizija Code Club-a je dati svakom djetetu vještine, samopouzdanje i mogućnost oblikovati svijet te im pokazati transformacijsku moć programiranja. Aktivnosti pokrivaju projekte u Scratch-u, HTML-u & CSS-u i Python-u. Predviđene su za djecu od 7 do 13 godina, ali mogu se uključiti i mlađa i starija djeca.Izradi čestitku. Klikni na link:

Nonogram

Nonogrami, poznati kao logičke ispunjaljke, su logičke zagonetke u kojima se polja u
mreži moraju bojati ili ostaviti prazna prema brojevima iznad i pored mreže. Brojevi izvan mreže govore koliko je polja zaredom ispunjeno.

Okušaj se i ti u rješavanju nonograma: https://nonogramsonline.com/hr/nonogram/5Europski dan jezika

Na izvannastavnoj aktivnosti učenici 3. razreda su obilježili Europski dan jezika. Koristeći Google prevoditelja upisali su riječ RAČUNALO i preveli na nekoliko europskih jezika, poslušali su izgovor svake riječi i pokušali nekoliko puta ponoviti. Uočili su sličnosti i razlike između pojedinih jezika.

Za izradu “oblaka riječi” koristili su https://wordart.com/create

Prilikom izrade učenici su naučili i uvježbali naredbe za kopiranje i lijepljenje (desnim klikom i tipkovničkim prečacima CTRL+C i CTRL+V).

Code Club – Projects


Pixel Art

Code_Club_Pixel_Art_Unplugged_V7_DIGITAL (1)

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

 


BBC micro:bit

Izvori za rad: https://projects.raspberrypi.org/en/codeclub/microbit


Scratch

Izvori za rad: https://projects.raspberrypi.org/hr-HR/codeclub

Projekti1  Projekt2

20191011_11205320191011_112059