Sat kodiranja

Sat Kodiranja za svakog učenika – klikni

Sat Kodiranja globalni je pokret kojeg čine deseci milijuna učenika u preko 180 zemalja. Mogu svi kodirati od 4 do 104 godine. Programiranje pomaže njegovanju vještine rješavanja problema, logike i kreativnosti.

Sat kodiranja 2019.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

2018.

Na Satu kodiranja učenici su imali zadatak sami kreirati vlastitu igricu stvarajući novu galaksiju kodirajući. Pri tome su im pomogli likovi iz Star Wars-a R2D2 i BB8. Trebalo je nekoliko stotina linija kodova napisati, a rezultati su bili zanimljivi. Koliko je postupak stvaranja zaokupio mlade kreativce govori i to da zvono za odmor nisu niti čuli.

Kodirati je bilo lako, to može svatko. Probajte i vi! Pridružite se milijunima učenika i nastavnika u preko 180 zemalja koji počinju sa Satom Koda.

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

2017.

 

Projekt se ove godine održava u Tjednu informacijskih znanosti, od 4. do 10. prosinca 2017. Prvi puta ove godine u ovaj projekt uključili su se učenici područne škole u Tounju od 5. do 7. razreda i Mali informatičari iz 4. razreda. Obilježavanju globalnog događaja pod nazivom Hour of code/Sat kodiranja pridružili su se i učenici od 5.-8. razreda OŠ Josipdol. 

 

Pronađite nas na karti.

Foto – Tounj

Foto – Josipdol