Dabar

Dabar 2022.

Dabar je više od natjecanja, Dabar je izazov! 

Izvrstan uspjeh na međunarodnom izazovu Dabar 2022. u kategoriji MegaDabar postigli su naši učenici 7. razreda Josip Kovačević i Dorian Jagnjić, a u kategoriji MiliDabar učenik 4. razreda David Borić. Čestitamo im na uspjehu!


Dabar 2021.

Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar održano je 8. – 12. studenoga 2021. na CARNET-ovom sustavu MOOC.

Ove školske godine na međunarodnom natjecanju Dabar našu su školu predstavljali učenici u svim kategorijama, mlade nade u kategoriji MikorDabar za 1. i 2. razred, MiliDabar za učenike 3. i 4. razreda, KiloDabar za učenike 5. i 6. razreda i MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda. Posebno smo ponosni što ove godine naša škola ima i 8 Zlatnih Dabrova.

Učenici koji su postigli izvrstan uspjeh i kojima je dodijeljena posebna diploma su:

Učenike su za natjecanje pripremale učiteljice Informatike: Katarina Butković, Sanja Kurelac i Anita Poljak koje su sudjelovale u natjecanju DabroUčitelj.

Organizatori natjecanja za Republiku Hrvatsku su udruga “Suradnici u učenju” , Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNET-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Dabar 2021

Na natjecanje se prijavilo 679 škola.


dabarSve što vas zanima o natjecanju Dabar potražite na ovom linku.

Pomoć učiteljima i učenicima da se pripreme za natjecanje je probni kolegij PseudoDabar koji je dostupan nakon prijave s AAI@EduHr korisničkim računom putem poveznice http://bit.ly/pseudodabar .

Natjecanje će se održavati od 9. do 13. studenoga studenoga na CARNetovom sustavu Mooc uz obavezno korištenje AAI@EduHr tj. korisničkih računa @skole.hr.


Dabar 2020

Cijeli prošli tjedan u naše škole doselio je jedan poseban gost. 🙂
Skoro 300 učenika naše matične škole Josipdol te područnih škola Tounj, Oštarije i Skradnik sudjelovalo je u Međunarodnom natjecanju iz informatike i računalstva, Dabar 2020. 🤩
 

Zadaci su bili izazovni, posebno učenicima nižih razreda kojima je ovo prvi susret s natjecanjem Dabar jer tek od ove godine pohađaju nastavu Informatike. Od ove godine i naše učiteljice informatike Anita P., Sanja K. i Katarina B. takoder su rješavale test te dobile svoje diplome, 👏👏👏 a naši učenici tek očekuju svoje rezultate! 🏆🥇🥈🥉
U nastavku nekoliko fotografija, no bez poziranja jer je su svi bili koncentrirani na rješavanje zadataka! 

Foto


Dabar 2019

Učenici od 5.- 8. razreda sudjelovali su na natjecanju Dabar u 2 kategorij: KiloDabar za 5. i 6. razrede i MegaDabar za 7. i 8. razred. Čestitamo svima na sudjelovanju u ovom izazovnom natjecanju, a posebne čestitke i Matiji Kromaru učeniku 8. razreda u PŠ Lucija Capan u Tounju koji se plasirao među 10% najboljih u Hrvatskoj i tako zaslužio diplomu zlatnog dabra. Svaki natjecatelj dobiva digitalnu značku u sustavu za natjecanja, a najboljih 10% i posebnu digitalnu značku. 

Svaki sudionik može vidjeti svoje rezultate u online okruženju za natjecanje. Svi sudionici će mogu vidjeti kompletne povratne informacije za svaki zadatak. Svi su natjecatelji rangirani zajedno, po kategorijama, bez obzira gdje su sudjelovali na natjecanju. Rang liste sudionika su objavljene u sustavu za online testiranje u mooc.


Dabar 2018.

Hrvatska i ove godine organizira natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. 
Natjecanje će se održati od 12. do 16. studenoga 2017. godine na CARNetovom sustavu Loomen uz obavezno korištenje AAI@EduHr elektroničkog identiteta.
Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga “Suradnici u učenju”, Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja i CARNeta. https://loomen.carnet.hr

Natjecanje se organizira u pet kategorija. Naši učenici predstavljat će nas u tri kategorije: Mali informatičari (4.T) u kategoriji MiliDabar, te učenici 5. i 6. razreda Kategorija KiloDabar te 7.i 8. razredi MegaDabar.
Neovisno o kategoriji, učenici rješavaju 15 izazovnih zadataka uz vremensko ograničenje od 45 minuta. Nakon rješavanje testa, obavezno je ispunjavanje Ankete za učenike.
Ove godine „led su probili“ učenici 6. razreda PŠ Siniša i Zrinko Rendulić, utorak i srijedu nastupaju učenici područne škole Lucije Capan, a u četvrtak i petak svoje znanje i sreću testirat će učenici matične škole. 
Neki naši učenici već se mogu pohvaliti lijepom zbirkom digitalnih značaka iz 2016. i 2017.
Svima puno uspjeha!


Učenici OŠ “Josipdol ” na međunarodnom natjecanju iz informatike “Dabar”I ove godine su se učenici od 5. do 8. razreda natjecali na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja „Dabar“ koje se odvijalo od 12. do 16. studenoga 2018. godine.Ponosni smo jer imamo 2 zlatna Dabra u kategoriji KiloDabar. U ovoj kategoriji natjecalo se 8778 učenika 5. i 6. razreda, među  10% najboljih učenika u Hrvatskoj je naš učenik 5. razreda Nikola Kovačević (OŠ Josipdol) i učenica 6. razreda Karla Pribanić  (PŠ Lucije Capan, Tounj). 

Natjecanje je provedeno na sustavu Loomen, a organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju”, uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a.

Iz OŠ “Josipdol”  natjecalo se preko 130 učenika, dok je ukupno u Republici Hrvatskoj sudjelovalo 22.887 učenika iz 526 prijavljenih škola. Svi učenici će za sudjelovanje dobili diplome, a digitalne značke su već dobili.

Čestitamo svim sudionicima!


Dabar 2017.

Naša je škola postala dio velike obitelji Dabrova koje su činile 430 prijavljene škole i 15247 učenika osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj i time se pridružili učenicima iz 58 zemalja diljem svijeta. Natjecanje se održavalo u tjednu od 13. do 17. studenog u matičnoj školi i dvije područne. Ove godine naša se škola uključila u sve četiri kategorije za osnovne škole. Prošle godine iz naše škole u međunarodnom natjecanju sudjelovalo je 26 učenika, a ove čak 106.U kategoriji MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda u Hrvatskoj je sudjelovalo 4298 učenika, među 10% najboljih u ovoj kategoriji  su i naši učenici:  Domagoj Herceg 8.aJ i Ivan Pribanić 7.O, dobitnici Zlatnog Dabra. Ponosni smo na njihov uspjeh. U kategoriji MikroDabar predstavljao nas je 2. razred iz PŠ Siniša i Zrinko Renulić iz Oštarija. U kategoriji MiliDabar sudjelovali su učenici 3. razreda iz PŠ Lucije Capan iz Tounja. Hvala učiteljicama Katarini Butković i Ankici Cazin što su ove godine prihvatile izazov i potaknule svoje učenike da budu dio ovog zanimljivog natjecanja. Učenike 5.- 8. razreda pripremile i motivirale za natjecanje su učiteljice Sanja Kurelac i Anita Poljak. Nadamo se da će nam se iduće godine pridružiti i ostali. Čestitamo svima na sudjelovanju na natjecanju Dabar! 


Fotogalerija Objavljene su rang liste za prvih 20% učenika s najboljim rezultatima na natjecanju Dabar. Liste su dostupne u Loomen kolegiju Dabar 2017. Među 20% najboljih rezultata nalaze se i naši učenici: MiliDabar (3. i 4. r.) Lana Fumić 3.T KiloDabar (5. i 6.r) Matija Kromar 6.T i Marko Cazin 6.OMegaDabar (7. i 8.r) Lea Bertović 8.O i Franćeska Brletić 8.O Natjecatelji po kategorijama u našoj školi: MikroDabar –2. razred OŠ – 3 učenikaMikroDabar – 3. razred OŠ – 7 učenikaKiloDabar –5. i 6. razred – 42 učenikaMegaDabar – 7. i 8. razred -54 učenika Natjecatelji po kategorijama u Hrvatskoj:MikroDabar – 789 učenika 1. i 2. razreda OŠMiliDabar – 2010 učenika 3. i 4. razreda OŠKiloDabar – 4748 učenika 5. i 6. razreda OŠMegaDabar – 4298 učenika 7. i 8. razreda OŠ Vidimo se na Dabru 2018, zar ne?


Dabar 2016.

U natjecanju Dabar je sudjelovalo 5927 učenika osnovnih škola Republike Hrvatske, od toga 26 učenik iz naše škole. Čestitam Šimunu, Marinu, Ediju, Sari, Luki i Fabijanu za rezultat unutar 10% najboljih rezultata u Republici Hrvatskoj za tu razinu! Ostale rezultate pronađite na službenoj stranici Dabra.Čestitam svim sudionicima i nadamo se da ćete se uključiti i iduće godine!

U kategoriji MiliDabar sudjelovalo je 773 učenika, a našu školu su predstavili Mali informatičari iz 4. razreda iz PŠ Tounj i to 9 učenika.

Učenici koji su među 10% najboljih u svojoj kategoriji/razredu, ujedno su i dobitnici Zlatnog Dabra, a iz naše škole to su:

U kategoriji KiloDabar sudjelovalo je 1982 učenika, a našu školu predstavilo je 4 učenika iz Josipdola i šest učenika iz Tounja. Među 10 % najuspješnijih u ovoj kategoriji naši su učenici s odličnim rezultatima: Šimun Sabljak (6. mjesto) i Marin Muhar (11.mjesto).

U kategoriji MegaDabar sudjelovalo je 1694 učenika, našu školu predstavilo je 5 učenika iz Tounja, dva učenika  iz Josipdola i jedan učenik iz Oštarija. Među 10 % najuspješnijih u ovoj kategoriji naši su učenici s odličnim rezultatima: Edi Graovac (9. mjesto), Sara Rendulić (11.mjesto), Luka Žilić (19. mjesto), Fabijan Ljubanović (20. mjesto).

Rezultati natjecanja Dabar objavljeni su u Loomenu, gdje se provelo i natjecanje. Objavljene su rang liste po kategorijama i razredima. Ukupne liste dostupne su samo učenicima koji su rješavali test. Svim sudionicima natjecanja vidljive su liste s popisom 10 % najboljih u svakoj kategoriji i svakom razredu.