Mali informatičari

Dani jabuka u Tounju

Tradiciju održavanja Dana jabuka 20. listopada započela je godine 1990. u Londonu organizacija Common Ground, s ciljem promicanja njenih zdravstvenih kvaliteta i demonstracije mnogobrojnih sorti jabuke. S vremenom su tradiciju obilježavanja Dana jabuka i drugdje u svijetu prihvatile brojne škole i udruge kako bi na taj način promicale važnost jabuke u zdravlju i prehrani ljudi.

Mali informatičari znaju koliko su jabuke za zdravlje važne pa su to pokazali i animacijama koje su sami izradili.

Dan kravate

18. listopada u skladu s Odlukom Hrvatskog sabora iz 2008. godine u Hrvatskoj se obilježava “Dan kravate”.

Mali informatičari – učenici 4. razreda svoje su cravate kreirali sami na računalu.

kravate 2017

Mali informatičari 2017./2018.

I učenici 4. razreda PŠ Lucije Capan na izvannastavnom radu Mali informatičari pridružili su se obilježavanju Europskog dana jezika sa svojim radovima u programu Bojanje.


 

Mali informatičari 2016./2017.

15 učenika 4. razreda u Tounju uključeno Je li izvannastavna aktivnost “Mali informatičari”. Ovu školsku dob doba upoznali SMO s Radom u programima: Bojanje, Word, Power Point, izradili smo svoje prve kvizove u LearningApps-u, upoznali se s osnovama programiranja u Logu, a na kraju Školske godine “igrali” SMO SE s mikro : bitova, Upoznali Su Osnove Rada s mikro: bitom Iz Microsoft PXT, napisali SU svoje prve programe poput smiješa, termometra i kockica ZA Društvene igre.

20170523_120800

This slideshow requires JavaScript.

Oglasi